Hoe bepaal ik de juiste scooter batterij?

escooter
Hoe bepaal ik de juiste batterij/accu voor mijn eScooter

Het bepalen van de juiste batterijset voor uw eScooter of ander elektrisch apparaat is niet zo moeilijk. Hier een aantal tips:

1. Bepaal het aantal batterijen. Het is van groot belang te weten hoeveel blokken er in uw elektrisch apparaat zitten. Soms is dit erg moeilijk te zien, dan kunt u eventueel meten met een multimeter, meet u rond de 48 Volt dan zullen het 4 blokken zijn, zit het meer rond de 60 Volt dan zullen het 5 blokken zijn. Kunt u niet meten dan zou u nog kunnen kijken of de DC/DC regelaar/controller (meestal een metalen kastje van 15 x 6 x 4 cm o.i.d.) op dit kastje staat ook vaak een spanning genoemd. Uiteindelijk moeten uw blokken toch uit de scooter voor de vervanging!

2. Bepaal de capaciteit van de batterijen. Meestal staat de capaciteit op de blokken vermeld. Mocht de capaciteit niet op de blokken staan dan kunt u de blokken opmeten en deze maat aan ons doorgeven op info@shop4power.nl, wij kunnen u dan aangeven welke capaciteit batterij dit is.

3. Controleer de afmeting van uw batterij. Alhoewel het goed is ongeveer dezelfde capaciteit batterij te gebruiken is de afmeting belangrijker. Controleer of de afmetingen van uw huidige blokken overeenkomt met de afmetingen van de nieuwe set op onze website. Bij de producten staat deze informatie onder de tab “Technische Informatie”.

De gegevens, vooral de capaciteit, komen niet altijd overeen. Waar wij over een 33 Ah blok praten kan er op uw huidige blok best 35 Ah staan. Dat soort verschillen zijn niet erg. Het heeft vooral te maken met de manier van meten en welke meetwaarden je gebruikt.
Belangrijkste is dat de afmetingen kloppen en het aantal.

4. Bepaal het type batterij. Dit staat vaak op de blokken en ook vaak op de lader. Gaat het om een Lithium blok of zijn het lood-zuur of lood-gel batterijen, het staat er meestal wel op.

5. Kijk op https://shop4power.nl/product-categorie/batterijen/ om de bij u passende batterijen te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *